Свидетели сме на дясна радикализация, повишена е активността на терористичните организации.

...
Свидетели сме на дясна радикализация, повишена е активността на терористичните организации.
Коментари Харесай

Експерти: Свидетели сме на дясна радикализация, повишена е активността на терористичните организации

Свидетели сме на дясна радикализация, нараснала е интензивността на терористичните организации. Това оповестиха полк. доцент доктор Петър Маринов, доктор Лъчезар Милушев, майор Димо Иванов в предаването " България, Европа и светът на фокус " по " Фокус "

По думите на доктор Лъчезар Милушев сме очевидци на дясна радикализация - виждаме процеси, които се развиват сега в Германия във връзка с лявата радикализация.

" В редица развити страни към този момент тези диспропорции сред обособени групи от популацията, натискането по някакъв метод на междинната класа, това са едни генератори, които за жалост, обаче, те са развиват. И в случай че ние не сме съответни и нашето общество не е съответно и не реагира посредством подготовка, посредством връзка, посредством създаване на запаси и на качества за противопоставяне, може да се окажем извънредно закъснели в един миг от време, тъй като това са процеси, които се развиват постепенно, те са дълготрайни, само че не могат да бъдат пресечени в този момент и незабавно ", акцентира той.

" Ето, да вземем за пример преди година-две, напълно скоро започнаха към този момент по-видими признаци на един феномен – така наречен " фамилен тероризъм “. Откривател, апропо, на фамилния тероризъм е майор Иванов като факт, не в света, най-малко в България. И той стартира да работи в тая тематика, само че се оказва, че това е един феномен, който в случай че ние в този момент го пропуснем, може да се зароди. Има всички условия да се зароди в България ", посочи полк. доцент доктор Маринов.

" Тенденциите, които бяха след КОВИД-19, демонстрираха, че в действителност дейностите от страна на терористичните организации понижиха, само че интензивността им внезапно се увеличи, т.е. методът, по който те се пробват да набират хора и да се пробват да внедряват процеса на радикализация на разнообразни пластове от обществото се трансформира ", разясни майор Димо Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР